skip to Main Content

Aandacht in de media
Een greep uit de publiciteit voor De Stilte Verbroken en Sporters Helpen Sporters.

Recente berichten:

Volg ons op social media:

Bijeenkomst Veilig Sportklimaat op 1 juli in Arnhem

Voor iedereen die te maken heeft met sportende kinderen of zelf sporter is, en meer wil weten over de grenzen en de mogelijkheden van een veilig sportklimaat, vindt op donderdag 1 juli de bijeenkomst Veilig Sportklimaat plaats in het Arnhemse Musis Sacrum. Bestuurders, trainers, maar ook ouders, verzorgers en dus de sporters zelf zijn welkom. Veilig sporten is een belangrijk uitgangspunt, dat helaas niet zo vanzelfsprekend is gebleken als het lijkt. De afgelopen jaren kwamen meerdere gevallen boven water van…

Lees verder...

Platform Sporters helpen Sporters staat ook voor de turnwereld klaar

Het lotgenotenplatform Sporters Helpen Sporters, dat onder de vlag van De Stilte Verbroken sporters helpt die te maken hebben (gehad) met grensoverschrijdend gedrag in hun sport, gaat nadrukkelijk nu ook turners, turnsters en hun ouders bijstaan die op enige manier vervelende ervaringen met trainers en begeleiders hebben opgedaan in hun sport.

Lees verder...

Item bij NOS

De NOS besteedde op NOS.nl en in het het NPO Radio 1 programma Nieuws en co aandacht aan Sporters Helpen Sporters.

Lees verder...

Interview met Renald in NLCoach, editie 4 december 2020

De aanpak van grensoverschrijdend gedrag in de sport ligt nu veelal bij instituties, hetgeen lang niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Sporters én coaches slaan daarom nu de handen ineen. Belangenvereniging NLcoach – van, voor en door coaches – en het door Renald Majoor opgerichte platform Sporters Helpen Sporters hebben een voorzichtig begin gemaakt met een unieke samenwerking.

Lees verder...

Interview met Renald in Sport Bestuur & Management, november 2020

"‘Mondje dicht’. Dat las de toen twaalfjarige Renald Majoor in de ogen van zijn elftalleider van betaaldvoetbalclub Vitesse. De man die hem zijn jeugdige onschuld én zijn grote voetbaldroom voor altijd afnam, vanwege seksueel misbruik. In 2017 doorbrak Majoor het stilzwijgen en dat maakte nationaal een hoop tongen los. Hij richtte de stichting De Stilte Verbroken op en afgelopen voorjaar ontstond daaruit het onlineplatform Sporters Helpen Sporters. Hij trekt door het land en gaat op bezoek bij clubs, om bewustwording…

Lees verder...

Item in Hart van Nederland

Een maand nadat het platform Sporters Helpen Sporters is gelanceerd hebben al meerdere sporters zich gemeld. In het item van Hart van Nederland aandacht voor één van de verhalen en de noodzaak van dit platform. Bekijk hier de video.

Lees verder...

Item in RTL Boulevard

RTL Boulevard besteedde uitgebreid aandacht aan Sporters Helpen Sporters. Het item werd gepresenteerd door voormalig topsporter Fatima Moreira de Melo.

Lees verder...

Renald bij Veronica Inside

Veronica Inside was aanwezig bij de lancering van het platform en maakte een item met Renald Majoor en Theo Janssen.

Lees verder...

Interviews bij Omroep Gelderland

Omroep Gelderland besteedde uitgebreid aandacht aan Sporters Helpen Sporters met interviews met Ilonka en Renald. Bekijk de items hier.

Lees verder...

Interview NRC

Interview met Renald in NRC - 27 mei 2020

Lees verder...

Wil jij je verhaal delen?

Blijf er niet mee rondlopen. Je hoeft het niet voor jezelf te houden of weg te stoppen uit schaamte, angst voor het breken van je sportcarrière of je plezier in de sport. Breng je verhaal naar buiten en vertrouw op jezelf dat het goed is om te doen. We zijn er om naar je te luisteren en je te helpen!

Mede mogelijk gemaakt door

Back To Top