skip to Main Content

Aandacht in de media
Een greep uit de publiciteit voor De Stilte Verbroken en Sporters Helpen Sporters.

Recente berichten:

Volg ons op social media:

Videoverslag lancering platform

Bekijk hier het uitgebreide videoverslag van de lancering van het platform Sporters Helpen Sporters met presentatrice Inge de Jager, inclusief interviews met Theo Janssen, burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem en gedeputeerde van de Provincie Gelderland Jan Markink.

Interview met Renald in NLCoach, editie 4 december 2020

De aanpak van grensoverschrijdend gedrag in de sport ligt nu veelal bij instituties, hetgeen lang niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Sporters én coaches slaan daarom nu de handen ineen. Belangenvereniging NLcoach – van, voor en door coaches – en het door Renald Majoor opgerichte platform Sporters Helpen Sporters hebben een voorzichtig begin gemaakt met een unieke samenwerking.

Interview met Renald in Sport Bestuur & Management, november 2020

“‘Mondje dicht’. Dat las de toen twaalfjarige Renald Majoor in de ogen van zijn elftalleider van betaaldvoetbalclub Vitesse. De man die hem zijn jeugdige onschuld én zijn grote voetbaldroom voor altijd afnam, vanwege seksueel misbruik. In 2017 doorbrak Majoor het stilzwijgen en dat maakte nationaal een hoop tongen los. Hij richtte de stichting De Stilte Verbroken op en afgelopen voorjaar ontstond daaruit het onlineplatform Sporters Helpen Sporters. Hij trekt door het land en gaat op bezoek bij clubs, om bewustwording te creëren, het bespreekbaar te maken en verenigingen van praktische tips te voorzien.”

Bijeenkomst ‘Veilig Sportklimaat’

Op 4 november 2020 namen Renald Majoor en Anne van Dijk deel aan de online bijeenkomst ‘Veilig Sportklimaat’, geïnitieerd door de Gelderse Sport Federatie. In een levendige bijeenkomst met de nodige interactie gaven de sprekers praktische tips en tools voor Gelderse sportverenigingen, werden stellingen gedeponeerd, online vragen gesteld en beantwoord. De bijeenkomst is via deze link terug te kijken.

Naar aanleiding van de online bijeenkomst hebben alle betrokken sprekers en overige partners hun aanbod rondom het thema Veilig Sportklimaat in kaart gebracht. Dit aanbod is per partner beschreven op de website van de Gelderse Sport Federatie.

Anne in podcast 'Grensoverschrijdend gedrag'

Vereniging Sport en Gemeenten heeft in samenwerking met WIJ Buurtsportcoaches, LKCA, Kenniscentrum Sport en Bewegen en NOC*NSF een podcast opgenomen over grensoverschrijdend gedrag. Wat is het, hoe herken je het, wat kun je doen, hoe ga je hier als professional mee om en welke interventies zijn er? De podcast bestaat uit twee delen en is hier te beluisteren.

In het eerste deel gaat host Arno de Swart van WIJ Buurtsportcoaches in gesprek met Miriam Reijnen van Centrum Veilige Sport Nederland en Anne van Dijk, ambassadrice van Sporters Helpen Sporters. Samen geven zijn grensoverschrijdend gedrag een gezicht.

In het tweede deel gaat Arno in gesprek met Irene Dekker van Taskforce Kindermishandeling en Chawa van der Jagt van Sportbedrijf Tilburg. Voor hen is het sportplezier leidend. Door het neerzetten van een veilig, zorgeloos, plezierig klimaat, ontstaat ruimte voor vroegsignalering en preventie.

Interview in het Brabants Dagblad

“Als slachtoffers van seksueel misbruik in de sport proberen Renald Majoor en Anne van Dijk lotgenoten te helpen. Ook voor hun nieuwe platform krijgen ze hulp van PSV-directeur Toon Gerbrands. Een gesprek over het bewaken en overschrijden van grenzen.”
Lees hier het volledige artikel.

Item in AD

Anne kreeg op jonge leeftijd zelf te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ze doet haar verhaal bij het AD en zet zich nu samen met Renald Majoor in voor het platform Sporters Helpen Sporters.
Bekijk hier de video.

Item in Hart van Nederland

Een maand nadat het platform Sporters Helpen Sporters is gelanceerd hebben al meerdere sporters zich gemeld. In het item van Hart van Nederland aandacht voor één van de verhalen en de noodzaak van dit platform.
Bekijk hier de video.

Item in RTL Boulevard

RTL Boulevard besteedde uitgebreid aandacht aan Sporters Helpen Sporters. Het item werd gepresenteerd door voormalig topsporter Fatima Moreira de Melo.

Interviews bij Omroep Gelderland

Omroep Gelderland besteedde uitgebreid aandacht aan Sporters Helpen Sporters met interviews met Ilonka en Renald. Bekijk de items hier.

Item bij NOS

De NOS besteedde op NOS.nl en in het het NPO Radio 1 programma Nieuws en co aandacht aan Sporters Helpen Sporters.

Verslag lancering in De Telegraaf

Aandacht voor de officiële lancering van Sporters Helpen Sporters in de Telegraaf – 28 mei 2020

Renald bij Veronica Inside

Veronica Inside was aanwezig bij de lancering van het platform en maakte een item met Renald Majoor en Theo Janssen.

Interview NRC

Interview met Renald in NRC – 27 mei 2020

Interview Trouw

Interview met Anne van Dijk in Trouw – 29 mei 2020

Item in het Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal maakte een uitgebreid item over het verhaal van Anne.

Interview HELDEN Magazine

Uitgebreid interview met Renald in HELDEN Magazine – 23 maart 2020

Interview AD

Interview Renald tijdens de AD ochtendshow – 11 november 2019

En verder

Interview met Renald op platform allesoversport.nl – februari 2020

Dubbelinterview met Anne en Renald in de Telegraaf – december 2019

Interview Renald in Trouw – november 2019

Interview Renald in de Gelderlander – 9 november 2019

Wil jij je verhaal delen?

Blijf er niet mee rondlopen. Je hoeft het niet voor jezelf te houden of weg te stoppen uit schaamte, angst voor het breken van je sportcarrière of je plezier in de sport. Breng je verhaal naar buiten en vertrouw op jezelf dat het goed is om te doen. We zijn er om naar je te luisteren en je te helpen!

Mede mogelijk gemaakt door

Back To Top