skip to Main Content

Aandacht in de media
Een greep uit de publiciteit voor De Stilte Verbroken en Sporters Helpen Sporters.

Recente berichten:

Volg ons op social media:

Bijeenkomst Veilig Sportklimaat op 1 juli in Arnhem

Voor iedereen die te maken heeft met sportende kinderen of zelf sporter is, en meer wil weten over de grenzen en de mogelijkheden van een veilig sportklimaat, vindt op donderdag 1 juli de bijeenkomst Veilig Sportklimaat plaats in het Arnhemse Musis Sacrum. Bestuurders, trainers, maar ook ouders, verzorgers en dus de sporters zelf zijn welkom. Veilig sporten is een belangrijk uitgangspunt, dat helaas niet zo vanzelfsprekend is gebleken als het lijkt. De afgelopen jaren kwamen meerdere gevallen boven water van…

Lees verder...

Platform Sporters helpen Sporters staat ook voor de turnwereld klaar

Het lotgenotenplatform Sporters Helpen Sporters, dat onder de vlag van De Stilte Verbroken sporters helpt die te maken hebben (gehad) met grensoverschrijdend gedrag in hun sport, gaat nadrukkelijk nu ook turners, turnsters en hun ouders bijstaan die op enige manier vervelende ervaringen met trainers en begeleiders hebben opgedaan in hun sport.

Lees verder...

Item bij NOS

De NOS besteedde op NOS.nl en in het het NPO Radio 1 programma Nieuws en co aandacht aan Sporters Helpen Sporters.

Lees verder...

Interview in het Brabants Dagblad

"Als slachtoffers van seksueel misbruik in de sport proberen Renald Majoor en Anne van Dijk lotgenoten te helpen. Ook voor hun nieuwe platform krijgen ze hulp van PSV-directeur Toon Gerbrands. Een gesprek over het bewaken en overschrijden van grenzen." Lees hier het volledige artikel.

Lees verder...

Anne in podcast ‘Grensoverschrijdend gedrag’

Vereniging Sport en Gemeenten heeft in samenwerking met WIJ Buurtsportcoaches, LKCA, Kenniscentrum Sport en Bewegen en NOC*NSF een podcast opgenomen over grensoverschrijdend gedrag. Wat is het, hoe herken je het, wat kun je doen, hoe ga je hier als professional mee om en welke interventies zijn er? De podcast bestaat uit twee delen en is hier te beluisteren. In het eerste deel gaat host Arno de Swart van WIJ Buurtsportcoaches in gesprek met Miriam Reijnen van Centrum Veilige Sport Nederland…

Lees verder...

Interview met Renald in NLCoach, editie 4 december 2020

De aanpak van grensoverschrijdend gedrag in de sport ligt nu veelal bij instituties, hetgeen lang niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Sporters én coaches slaan daarom nu de handen ineen. Belangenvereniging NLcoach – van, voor en door coaches – en het door Renald Majoor opgerichte platform Sporters Helpen Sporters hebben een voorzichtig begin gemaakt met een unieke samenwerking.

Lees verder...

Videoverslag lancering platform

Bekijk hier het uitgebreide videoverslag van de lancering van het platform Sporters Helpen Sporters met presentatrice Inge de Jager, inclusief interviews met Theo Janssen, burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem en gedeputeerde van de Provincie Gelderland Jan Markink.

Lees verder...

Interview met Renald in Sport Bestuur & Management, november 2020

"‘Mondje dicht’. Dat las de toen twaalfjarige Renald Majoor in de ogen van zijn elftalleider van betaaldvoetbalclub Vitesse. De man die hem zijn jeugdige onschuld én zijn grote voetbaldroom voor altijd afnam, vanwege seksueel misbruik. In 2017 doorbrak Majoor het stilzwijgen en dat maakte nationaal een hoop tongen los. Hij richtte de stichting De Stilte Verbroken op en afgelopen voorjaar ontstond daaruit het onlineplatform Sporters Helpen Sporters. Hij trekt door het land en gaat op bezoek bij clubs, om bewustwording…

Lees verder...

Bijeenkomst ‘Veilig Sportklimaat’

Op 4 november 2020 namen Renald Majoor en Anne van Dijk deel aan de online bijeenkomst 'Veilig Sportklimaat', geïnitieerd door de Gelderse Sport Federatie. In een levendige bijeenkomst met de nodige interactie gaven de sprekers praktische tips en tools voor Gelderse sportverenigingen, werden stellingen gedeponeerd, online vragen gesteld en beantwoord. De bijeenkomst is via deze link terug te kijken. Naar aanleiding van de online bijeenkomst hebben alle betrokken sprekers en overige partners hun aanbod rondom het thema Veilig Sportklimaat in…

Lees verder...

Item in AD

Anne kreeg op jonge leeftijd zelf te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ze doet haar verhaal bij het AD en zet zich nu samen met Renald Majoor in voor het platform Sporters Helpen Sporters. Bekijk hier de video.

Lees verder...

Wil jij je verhaal delen?

Blijf er niet mee rondlopen. Je hoeft het niet voor jezelf te houden of weg te stoppen uit schaamte, angst voor het breken van je sportcarrière of je plezier in de sport. Breng je verhaal naar buiten en vertrouw op jezelf dat het goed is om te doen. We zijn er om naar je te luisteren en je te helpen!

Mede mogelijk gemaakt door

Back To Top